Известие

Collapse
No announcement yet.

alfa romeo 147 16v 150 запитване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщение
    @156, едното е еластичност, другото не е. Това което казваш, е еластичността на двигателя, при ускоряване от някаква скорост.
    Тук говорим за тръгване от място. И каквито и да са предавателни числа на бензинка, тя отстъпва на дизелака. 1,6 120 коня е с 142Nm при 4200 оборота. Дизлата е с 305 при 2000. Това няма как да се компенсира, от предавателни числа. Дизелака разполага с повече въртящ момент, от ниски обороти. и го губи при високите, където бензинката вече е във вихъра си. За това, дизелаците на старт, издухват бензинките. То и за дова, дизелак да развърташ във високите, е безмислено. Силата му е, да го държиш до 4000 оборота.
    Не сравнявай различни по мощност коли. Сравнявай дизел и бензин с еднакви мощности. Примерно 150 коньовия TS с 150 коньовото JTD.

Бензинката е със 181 Nm при 3800
    Дизелът е с 305 Nm при 2000.

Това означава, че при 3800 бензинката развива 98 коня а дизелът при 2000 - 87

Въртящ момент се трансформира от трансмисия, като колкото се увеличава въртящият момент, толкова падат оборотите, като мощността остава постоянна. Мощност - не.

По твоята логика една фадрома трябва да бие на старт всяка една лека кола.
    Last edited by ecotronic; d.m.y г., 13:56.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Не схвана логиката, ама карай. Фадромата как я измисли, като там става въпрос, за съвсем друго.
      И да ги сравняваш, дизелака в ниски обороти, е по-добър. Както и да се въртиш, това си е факта. За това и на колегата колата, не би трябвало да има проблемите, дето казва. И се видя че е задръстен със сажди.
      Тук може да си чешеш клавиатурата, но нещата са принципно такива. Дори и сравнението ти, на 150 коня бензин и дизел, не е вярно. Защото, едното е с турбо. Което променя играта и то много.
      И сам си го сметнал(ако са верни числата де), бензина при 3800 развива 98 коня. Ама дизелака при 2000 има 87. А колко има бензина, при 2000 оборота? Гарантирано, са много под 87.
      И потвърди моята теза. Предвателните числа на кутията, не могат да компенсират ниската мощност на бензинката, в ниските обороти.

Comment

А - сега и турбото намеси.

Силно са ти объркани разсъжденията, защото ти липсват фундаментални познания на физични закони.

И все пак да те светна на какво се дължи разликата между дизел и бензин. Тя се дължи по-големите загуби в трансмисията при бензина. Поради това обикновено бензинът на колела вади трудно повече от 80% от мощността на мотора, докато при дизела този процент е значително по-висок.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщение
          И да ги сравняваш, дизелака в ниски обороти, е по-добър.
          Не искам да споря но тук начуках набързо двата мотора 2.0TS (150к.с.) и 1.9JTD(150к.с.) и гледам, че до 40км/ч бензина набира по бързо! А и предполагам че до 80-100км/ч ще са на кантар!

Как да си го обясна това?
          Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

някой ще ми каже ли всмукателния колектор може ли да се махне без да се маха помпата
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 150

Comment

Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
              Не искам да споря но тук начуках набързо двата мотора 2.0TS (150к.с.) и 1.9JTD(150к.с.) и гледам, че до 40км/ч бензина набира по бързо! А и предполагам че до 80-100км/ч ще са на кантар!

Как да си го обясна това?
              Кое те притеснява?Просто бензина си иска повечко обороти,защото има доста по малък въртящ момент.Като гледам и на 400 м. работата е пак на кантар.
              Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

На хартия нещата са доста по-различни от реалния свят. Имал съм и Браво ХГТ, имам в момента 1.8 ТС и имам Алфа ГТ 1.9 печка и тя е много по-приятна за каране и се усеща, че има мощ в целия диапазон на обороти, особено след чипа, за разлика от бензиновите агрегати.
                Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
                Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
                Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer

Comment

Супер е приятна с лага, и увисването във високите

Изправна 2-ка спарк е много по-приятна за каране от който и да е дизел от тея години.

С променливото газоразпределение и модулния колектор има наистина широк оборотен диапазон (от 2500 до 7000 оборота) и много бърз throttle response.

Тея неща при дизела, умиращ след 4000 оборота няма как да ги намериш.

А за звука няма да казвам нищо....
                  156 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от bojko_25 Покажи съобщение
                    някой ще ми каже ли всмукателния колектор може ли да се махне без да се маха помпата
                    Не може!

---------- Post added at 08:58 ---------- Previous post was at 08:47 ----------

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                    Супер е приятна с лага, и увисването във високите

Изправна 2-ка спарк е много по-приятна за каране от който и да е дизел от тея години.

С променливото газоразпределение и модулния колектор има наистина широк оборотен диапазон (от 2500 до 7000 оборота) и много бърз throttle response.

Тея неща при дизела, умиращ след 4000 оборота няма как да ги намериш.

А за звука няма да казвам нищо....
                    От всичкото написано само за звука съм склонен да се съглася, и то при положение, че дизела не е със спортна генерация, щото тогава те спират по светофарите и те питат "Тва 3.2 ли е?" - не се ебавам, случвало ми се е! Фабрично нафтовата помпа пуска гориво до 4000 оборота, затова е и това зависване при дизелите. След ремап, какъвто е и случая с ГТ-то на колегата по-горе, нафта се подава до около 5500 оборота, НО стоковата нафтова помпа няма достатъчен дебит и пак се получава един лек спад след 5000 оборота. Та на въпроса дали чипнат дизел е приятен за каране? Мдааа... върви си прилично от 1800 до 5000-5500 оборота, що да не е приятен? Ааа да... и лаг няма! Особено ако знаеш как да си караш колата!
                    Alfa Romeo Brera 2.4JTD 260 whp

Alfa Romeo 147 Q2 1.9 JTDm 16V 273whp - EX

Comment

Без малко да си прав.
                      Тъкмо вчера гледах едно ревю на Порше 911, шестцилинров битурбо бензин, 2017.

И там се оплакаха че има турбо лаг. Просто такава е спецификата на турбо мотора.
                      Ама щом си казал че 20 годишното жтд няма лаг, така да е.
                      156 2.0TS

Comment

Всичко алфички 16в 150 ли имат вихрови клапи

Comment

@bojko_25 CF3 моторите нямат клапи, като на моето ГТ, защото е от първите.

@dhtj Ако си карал някое затлачено ЖТД е нормално да усещаш турбо лаг. Моето, когато го докараха от Италия имаше толкова смрад в колектора, че имам чувството, че турбото отваряше на 3000 оборота. Стоково наистина умира малко във високите, но след чип разликата е огромна във високите и звука е много по-различен, имам чувството, че турбото иска да се пръсне и не спира да тъпче до 5000 оборота, макар че не мисля, че със стоковото 1749 има смисъл да цедиш до там, по скоро до 4500-4700. А пък това поколение(или каквото е там) GTB турбините май още по-приятно се развъртат. Погледни, че всички ЖТД-та с големи турбини се цедят до около 5500 оборота или поне до 5200.

Comment

Защото и моя двигател няма вихрови клапи.

Както и да е. Има ли начин да почистя колектора без да го свалям? Със спрей за почистване на сажди гледах по youtube едно клипче как почистват,но дали ще паднат саждите и какво ще стане ако паднат?
                            Last edited by bojko_25; d.m.y г., 15:29.

Comment

Честно да ти кажа не мисля, че ще падне всичко, като се има напредвид, че го търках с една телена четка. А свалянето на колектора си е разправия, аз освен него изчистих и геометрията на турбото, кулера и турбо пътищата, не че в момента не са пак в масло сигурно.

Comment

Първоначално публикувано от ScuderiaItalia Покажи съобщение
                                Честно да ти кажа не мисля, че ще падне всичко, като се има напредвид, че го търках с една телена четка. А свалянето на колектора си е разправия, аз освен него изчистих и геометрията на турбото, кулера и турбо пътищата, не че в момента не са пак в масло сигурно.
                                Като го почисти имаше ли по голяма разлика във вървенето? Аз почистих само входа на колектора и има бая разлика,но ако го почистя целия мисля,че ще тръгне повече какво ще кажиш?

Comment

Working...
                                X